Nisa suresi, 135. ayetten çıkardığınız ilkeleri yazınız

Nisa suresi, 135. ayetten çıkardığınız ilkeleri yazınız
Nisa suresi, 135. ayetten çıkardığınız ilkeleri yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : “Ey iman edenler! Kendiniz, anne babanız ve en yakınlarınızın aleyhine de olsa Allah için şahitlik yaparak adaleti titizlikle ayakta tutan kimseler olun. (Şahitlik ettikleriniz) zengin veya fakir de olsalar (adaletten ayrılmayın). Çünkü Allah ikisine de daha yakındır. Öyle ise adaleti yerine getirmede nefsinize uymayın. Eğer (şahitlik ederken gerçeği) çarpıtırsanız veya şahitlikten) çekinirseniz (bilin ki) şüphesiz Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.” (Nisa suresi, 135. ayet)
Ayetten çıkardığınız ilkeleri yazınız.

Ödev cevabı kısaca : Bu ayetten çıkarılan ilkeler, adaletin sağlanması ve korunması için önemli bir rehberlik sunar. İman edenlerin, her durumda adaleti titizlikle ayakta tutmaları ve tarafsızlığı korumaları gerekmektedir. Adaletin sağlanması sürecinde zengin veya fakir, yakınlar veya başkaları olsun, herkese eşit muamele edilmelidir. Adalet, Allah'a yakınlığın bir ifadesidir ve adaleti sağlamak Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak için önemlidir çünkü Allah her şeyi bilir. Adaletin sağlanması için kişinin kendi içsel arzularına ve nefsinin isteklerine uymaması gerekmektedir. Adaletin korunması, kişinin doğruluktan sapmamasını ve şahitlik yaparken gerçeği çarpıtmamasını gerektirir. Bu ilkeler, toplumda huzur ve adaletin tesis edilmesine katkı sağlar ve insanların birbirleriyle adil bir şekilde ilişki kurmalarını teşvik eder.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.