Nisâ suresi, 66. ayette vefalı davranarak iyilik edilmesi gereken kimler vardır

Nisâ suresi, 66. ayette vefalı davranarak iyilik edilmesi gereken kimler vardır
Nisâ suresi, 66. ayette vefalı davranarak iyilik edilmesi gereken kimler vardır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Allah’a ibadet edin ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana-babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yakın arkadaşa, yolcuya, ellerinizin altında bulunanlara (köle, cariye, hizmetçi ve benzerlerine) iyi davranın; Allah kendini beğenen ve daima böbürlenip duran kimseyi sevmez.
(Nisâ suresi, 66. ayet.)
Yukarıdaki ayette vefalı davranarak iyilik edilmesi gereken kimler vardır? Şemaya yazınız.

Ödev cevabı kısaca : Ayette vefalı davranılması gereken kişiler şu şekildedir: ana-baba, akraba, yetimler, yoksullar, yakın komşular, uzak komşular, yakın arkadaşlar, yolcular ve ellerinin altında bulunanlar.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.