Nitrik asit, sülfürik asit ve hidroflorik asit cam ve porselenle tepkimeye girer mi

Nitrik asit, sülfürik asit ve hidroflorik asit cam ve porselenle tepkimeye girer mi
Nitrik asit, sülfürik asit ve hidroflorik asit cam ve porselenle tepkimeye girer mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sadece hidroflorik asit verir. Hidroflorik asit, hidrojen florür bileşiğinin sudaki çözeltisine verilen isimdir. Özellikle cam işleme sanayiinde kullanılır. Camı aşındırıcı etkisi olduğundan dolayı, cam şişelerde saklanamazlar. Berrak sıvı halinde olup, HF olarak tanımlanır.

Cam eritme kabiliyeti, 17. Yüz yıldan beri, Carl Wilhelm Scheele'nin 1771'de çok miktarda hazırlamasından önce bilinmektedir. Cama karşı yüksek reaktivitesi ve birçok metale orta derecede tepki vermesi nedeniyle , hidroflorik asit genellikle plastik kaplarda saklanır.

Kullanımında oldukça dikkat edilmelidir. Solunması ciddi zehirlenmelere yol açarken, cilt ile teması, derin yanıklara sebebiyet verebilir. Susuz hidrojen florür ve hidroflorik asit ile yalnız çeker ocak içinde çalışılmalı, eldiven, ayrıca koruyucu gözlük veya yüz maskesi takılmalıdır.

Kullanım alanları arasında; alüminyum ve uranyum'un saflaştırılması, çamaşır ürünlerinde pas uzaklaştırılması, yağ endüstrisinde katalizör gibi konular da bulunmaktadır.

28
15
2
3
2
1
56
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.