Nörüyon ne demek

Nörüyon ne demek
Nörüyon ne demek, nörüyon hangi şiveye, nereye aittir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Nörüyon sözcüğünün kullanıldığı birçok yöre bulunuyor. Nörüyon kelimesi, nasılsın veya ne yapıyorsun anlamında kullanılan bir kelimedir. Genellikle Kayseri bölgesinde yaygın olarak kullanılıyor.

Nörüyon ne demek

Türkiye'nin belirli şehirlerinde farklı şiveler kullanılıyor. Şivelerin kullanımında kelimeler farklı şekillerde ifade edilebiliyor. Nörüyon sözcüğü de karşılaşılan şiveli bir kelimedir. Nörüyon sözcüğünün ne demek olduğu merak edilen bir bilgidir. Nörüyon kelimesi, nasılsın anlamında ifade edilen bir kelime çeşididir. Günümüzde farklı yörelerde nörüyon sözcüğü çok yaygın kullanılıyor.

Nörüyon hangi şiveye, nereye aittir

Nörüyon sözcüğünün ait olduğu birçok yöre bulunuyor. Pek çok kişi Kayseri şehrine ait olduğunu söylese de, İç Anadolu bölgesinde çok yaygın kullanılan bir kelimedir.

2
0
2
0
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.