Nostaljik ağırlık ölçüm aracı bulmaca cevabı nedir

Nostaljik ağırlık ölçüm aracı bulmaca cevabı nedir
Bulmacada nostaljik ağırlık ölçüm aracı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çengel ve kare bulmacada sorulan nostaljik ağırlık ölçüm aracı nedir sorusunun yanıtı 6 harflidir cevaba KANTAR yazabilirsiniz.

Kantar, yatay bir koldan oluşan ve çengeli ile ağır cisimler kaldırarak tartan terazi türüdür. Kantar sözcüğü için Türk Dil Kurumu Sözlüğünde yer alan açıklama şöyledir; ağırlık miktarı yüksek olan nesneleri tartmak amacıyla kullanılan tek kollu terazi çeşididir.

Kantar nedir

Arapça ḳinṭār
1. isim Ağırlık sıfırken yatay duran bir kaldıraç koluna dik olarak tutturulmuş bir ibrenin sapmasıyla kütleleri tartan araç.
2. isim Tartılacak kütle alttaki çengele takıldığında sarmal bir yaya bağlı olan ve normal olarak sıfırı gösteren bir okun, yanlarda gösterilmiş ağırlık birimleri hizasına gelmesiyle kütle ağırlığını belirleyen bir tür tartı aleti, el kantarı.
3. isim Baskül.
4. isim, eskimiş 56,452 kilogram ağırlığında veya kırk dört okkalık bir ağırlık ve sığa birimi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.