Nötr bir atomda proton sayısı elektron sayısına eşittir. Atomlar kararlı hâle gelmek için elektron alır veya elektron verir

Nötr bir atomda proton sayısı elektron sayısına eşittir. Atomlar kararlı hâle gelmek için elektron alır veya elektron verir
Nötr bir atomda proton sayısı elektron sayısına eşittir. Atomlar kararlı hâle gelmek için elektron alır veya elektron verir. Atomlar elektron alıp verdiğinde elektron sayıları nasıl değişir?

Soru : Nötr bir atomda proton sayısı elektron sayısına eşittir. Atomlar kararlı hâle gelmek için elektron alır veya elektron verir. Atomlar elektron alıp verdiğinde elektron sayıları nasıl değişir?

Ödev cevabı kısaca : Elektron alımı atomlarda negatif iyon oluştururken, elektron verimi pozitif iyon oluşturur. Bu işlemler, atomların yüklenmesine ve kimyasal özelliklerinin değişmesine neden olur.

Atomlar kararlı hale gelmek için elektron alabilir veya elektron verebilirler. Elektron alındığında veya verildiğinde atomun elektron sayısı değişir. Bu değişiklik, atomun yüklenmesine ve kimyasal özelliklerinin değişmesine neden olur.

  • Elektron Alımı: Bir atom, elektron alarak negatif yüklü bir iyon haline gelebilir. Örneğin, bir hidrojen atomu bir elektron alırsa, hidrojen iyonu (H-) oluşur. Bu durumda atom, elektron sayısını artırır ve negatif yüklü hale gelir.
  • Elektron Verimi: Bir atom, elektron vererek pozitif yüklü bir iyon haline gelebilir. Örneğin, bir sodyum atomu bir elektron verirse, sodyum iyonu (Na+) oluşur. Atom, bu durumda elektron kaybeder ve pozitif yüklü hale gelir.

Bu nedenle elektron alımı veya verimi, atomların iyonlaşmasına ve kimyasal reaktivitelerinin değişmesine yol açar. Elektron alımı sonucunda negatif bir iyon oluşurken, elektron verimi sonucunda pozitif bir iyon oluşur.

2
3
1
0
2
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.