Nötr X atomunun birinci ve ikinci iyonlaşma enerjilerini karşılaştırarak yapılan bu karşılaştırmanın sebebi

Nötr X atomunun birinci ve ikinci iyonlaşma enerjilerini karşılaştırarak yapılan bu karşılaştırmanın sebebi
Nötr X atomunun birinci ve ikinci iyonlaşma enerjilerini karşılaştırarak yapılan bu karşılaştırmanın sebebi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Atomdan (X) bir elektron koparmak için gereken en az enerji, birinci iyonlaşma enerjisi (I1); X+ iyonundan ikinci elektronu koparmak için gereken enerji, ikinci iyonlaşma enerjisi (I2) olarak tanımlanır. Bu şekilde bir atomun üçüncü, dördüncü iyonlaşma enerjilerinden bahsedilebilir. Ancak bir element atomunun nötr atomundaki elektron sayısı kadar iyonlaşma enerjisi değeri olabilir. Dolayısıyla bahsedilen atomun birinci ve ikinci iyonlaşma enerjilerini karşılaştırarak 3 ya da 4 iyonlaşma enerjisi olup olmadığı tespit edilebilir.

1
0
0
0
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.