Nüfus cüzdanı çalınanlar ne yapmalı

Nüfus cüzdanı çalınanlar ne yapmalı
Nüfus cüzdanı çalınanalar adlarına şirket kurulmaması için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na başvuru yapmalı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi'nin (MERSİS) kullanılmaya başlanmasıyla birlikte bir çok sıkıntıyı ortadan kaldırdığını ve çözümleri de beraberinde getirdiğini açıkladı.

MERSİS'e dahil olanların adına izinsiz şirket açılamaz

Yazıcı, nüfus cüzdanı kaybolan veya çalınanların bilgileri kullanılarak adlarına şirket kurulan kişilerle ilgili Bakanlığı'n tuttuğu bir veri bulunmamakta. Fakat vatandaşlar ticaret sicili müdürlüklerine başvuru yaparak durumunu bildirip MERSİS kısıtlılar listesine dahil olabilmekte. Kısıtlılar listesine dahil olanların adlarına yeni bir şirket ve ticari kuruluş kurulamadığını ve şirketlere habersiz yönetici olarak atamasının önüne geçildiğini açıkladı. Ayrıca bugüne kadar bin 317 kişinin MERSİS kısıtlılar listesine dahil edildiği de vurgulandı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.