Nüfus cüzdanı resmi (fotografi) nasıl olmalı

Nüfus cüzdanı resmi (fotografi) nasıl olmalı
Nüfus cüzdanı resmi nasıl olmalı? Ben yarın nüfus dairesine gidip nüfüs cüzdanı resmimi değiştireceğim.

Nüfus cüzdanı resmi nasıl olmalı? Ben yarın nüfus dairesine gidip nüfüs cüzdanı resmimi değiştireceğim.Bunun için de vesikalık fotoğraf çektireceğim.Benim saçlar biraz uzun böyle alnımı kapatıyor.Bir sorun olur mu yoksa yana tarasam da alnım açık mı çektirsem? Bilen birisi yardım edebilirse sevinirim. nüfüs cüzdani fotografi nasil olmali

Geçerli bir biyometrik vesikalık fotoğraf bir boyutu olmalıdır var 3,5 x 4,5 cm arasında. Yüz hatları yüz ideal bir ek algılamak için bile saç ve üst vücut parçaları görünür olmalıdır. Bunun için, yüz görüntüsü 80 ila 70 oranında almalıdır ve çeneden baş yüksekliği eşleştirilir, ancak kesilmiş olabilir. Saç bu yüz yüksekliği dahil değildir, geçerli üst baş saç yoktur. Böylece, bir 3,2-3,6 cm arasında bir kafa yüksekliği söz konusu, küçük farklılıklar yukarı veya aşağı izin verilir. Yüz merkezli konum olmalıdır.

Keskinlik ve Kontrast

Uygun bir biyometrik vesikalık fotoğraf yapmak için, gereken odak dışında alınmaması ve yeterli Kotrast olmalıdır iyi yüz özellikleri tanımak ve arka plan ayırt etmek mümkün olmalıdır. Ikinci sağlamak için, görüntü çok parlaktır olmadığından emin olmak için, aynı zamanda, ve bu suretle kontrast kaybeder.

Aydınlatma

Aşırı maruz kalma kaçınarak belirtildiği gibi seçerken, fotoğrafçı da bakım gerekir doğru aydınlatma verir. Yüz tamamen aydınlatılmış olmalıdır, çok karanlık Foto otomatik işleme olasılığını engeller. Yüzünde gölgeler ya da yansımaları nasıl kırmızı gözleri önlemek için biyometrik pasaport resimlerin de vardır. İkincisi de önerilen biyometrik e-pasaport formları kullanılmak üzere Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) için parmak izi ve pasaport yanında göz, bir iris bir algılama modeline önler.

Geçmiş

Ayrıca resmin önemli bir parçası karşılık gelen bir arka plan . Bu oldukça nötr tuttu, ama yine de saç ve yüz için iyi bir kontrast yapmak olmalıdır. Sarışın veya açık saçlı, koyu gri arka plana bir orta nedenle koyu saçlı, oldukça iyi tavsiye de kullanılır bir açık gri arka plan dönüşebilir. Sadece az bir desen veya bir Hintergund arka planda ortaya içinde kişinin bir gölge gibi kontrast olmadan kullanılabilir. Ayrıca, arka planda diğer kişilerin veya nesnelerin biyometri yeteneği kaybına yol açar.

Fotoğraf kalitesi

Ayrıca, bir biyometrik vesikalık fotoğraf fotoğraf kalitesi çok önemlidir. En iyi ihtimalle, bu 600 dpi baskı çözünürlüğü ile yüksek kalitede fotoğraf kağıdına basılmış olmalıdır. Kırışıklık tonları çok düşük bir kararı ile grafik renk tonlarını ya da bir kaba piksel yapısı gösterilen böyle bir biyometrik pasaport fotoğrafları gibi kaçınılmazdır. Bir özelliği için fotoğrafın siyah beyaz ve iki renkli oluşturulmalıdır olmasıdır.

Baş pozisyonu ve yüz ifadesi

Biyometrik vesikalık fotoğraf en eleştirilen kısmı görevidir nötr ifade ve gülümsemeye yasağı. Ek olarak bu görünen grotesk, ama biyometrik yeteneği önemli önemli bir bölümü için, kapalı ağız tutarken kişinin kameraya düz görünüyor emin olun. Bir eğik baş, hatta bir yana bakışta bir biyometrik vesikalık fotoğraf izin verilmez.

Gözler ve görüntüleme yön

Fotoğraflandı olan kişi gerekir kameraya doğrudan bakmak , gözleri açık bir şekilde görünür olmalıdır. Bu göz, tabii ki, kapalı olmamalıdır ve saç kapsamına gerektiği anlamına gelir. Tarafa bir bakış kaçınılmalıdır.

Gözlük

Bir tasarım biraz zor gözlük ile sık sık biyometrik vesikalık fotoğraf . Burada, fotoğrafçı gözleri açıkça görülebilir bu özel dikkat etmelisiniz - Yansımalar kaçınılmalıdır. Güneş gözlüğü veya renkli gözlük tabii ki izin verilmez. Ayrıca çerçeve dikkatli olarak, çarpıcı gözlük çerçeveleri hızlı göz kapağı olabilir çünkü.

Başlık

Temelde baş her türlü olmadan başlık Ancak, bu kişilerin bir peçe tamamen kapatılmamalıdır tarafından da bakmalıdır tek istisnası dini nedenlerle ya da zaman zaman bazı hastalıklar dar, ama bu çene kadar önden iyi olmalı -. tarama takdir edilecektir.

Çocuklar

Özel bir durum bir çocuk ve bebekler almak. Bu yetişkinlere göre çok daha küçük bir kafa olduğu için, burada izin verilen diğer boyutları. 10 yaş altındaki çocuklar için Pasaport görüntünün% 80 olmalıdır - Yaş yüz yüksekliği 50 olması gerekliliğidir. Bu 2,2-3,6 cm kafasına çeneden saç ihmal karşılık gelir. Onlar altına düşmemesi veya 4 cm yüksekliğinde aşan 1.7 cm bir yüz yüksekliği yüz Aslında, çocukların fotoğrafları sadece reddedilecektir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.