Nüfus politikaları bakımından ülkeler arasında farklılıklar görülmesinin nedenleri

Nüfus politikaları bakımından ülkeler arasında farklılıklar görülmesinin nedenleri
Nüfus politikaları bakımından ülkeler arasında farklılıklar görülmesinin nedenleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Nüfus politikaları ülkeler arasındaki farklılıkların nedeni birçok sebebe dayandırılabilir. Birinci gurupta ölüm ve doğum oranları son derece düşük, gelişmiş ülkeler yer alır. ABD, Kanada ve Avrupa Ülkeleri birinci gurupta yer alan ülkelerdir. Gelişmiş ülkelerde halk doğum kontrolü ile ilgili her türlü bilgiye sahiptir ve bunu uygular. Dolayısıyla doğum oranı da düşüktür. Doğum kontrol uygulamayan aileler ise ulusal ekonomiye ve genel yaşam standardına da zarar vermemektedir.

Nüfus politikaları bakımından ülkeler arasındaki farklılıkların nedeni sorunu çerçevesi içinde ikinci grupta da doğum oranı yüksek, ölümlerin ise düşük olduğu ülkeler yer alır. Bu ülkelere de Türkiye, Güneydoğu Asya ülkeleri, Güney ve Orta Amerika ülkeleri ile Kore dahil olmaktadır. Üçüncü grupta da doğum ve ölüm oranları en yüksek geri kalmış ülkeler yer alır. Afrika’daki ülkeler de bu grupta yerini almaktadır.

Nüfus politikaları bakımından ülkeler arasındaki farklılıkların nedeni dediğimizde aklımıza Hindistan gelmektedir. Hindistan bunu bir hükümet sorunu olarak değerlendirirken, Pakistan da ulusal bir dava olarak ele almaktadır. Çin Hükümeti pek çok yönden gelişmekte olan ülkeler ile gelişmiş ülkeler değerlendirmesi içinde yer alıyor. Nüfus politikasını pilot bölgede başlatan Çin Hükümeti uygulama başarılı olduğunda bütün ülkeyi kapsayacak şekilde projeyi genişletmiştir.

4
5
3
5
7
4
83
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.