Nüfus; üretim, dağıtım ve tüketimi nasıl etkiler

Nüfus; üretim, dağıtım ve tüketimi nasıl etkiler
Nüfus; üretim, dağıtım ve tüketimi nasıl etkiler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Nüfus, ekonomik faaliyetler açısından oldukça etkilidir. Nüfusun artması ekonomik faaliyetlerin de artması anlamına gelebilir. Nüfus, üretim, tüketim ve dağıtım konusunda bu nedenle etkili olmaktadır. Nüfusun artması insanların geçim kaynaklarına olan ihtiyacı da arttırmaktadır.

Nüfus arttıkça tüketim de artar. Tüketim arttıkça daha fazla üretmek gerekir. Doğal olarak nüfus arttığı için üretim ve tüketim de artar. Dağıtım ise üretim ve tüketim arttığı için doğrudan artar. İhtiyaçların karşılanması dağıtımın gerçekleşmesine bağlıdır. Bu durumda nüfusun artması, üretim, tüketim ve dağıtımın da doğrudan artmasına neden olmaktadır. Nüfus planlaması da buna göre yapılmakta ve oluşturulmaktadır.

13
7
8
0
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.