Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Bursları

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Bursları
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi bursları nedir, öğrenim bursu, başarı bursu nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi 2021-2022 kontenjanı 586 kişidir. Bu kontenjanlardan 101 kişi tam burslu, 341 kişi % 50 indirimli ve 31 kişi % 25 indirimlidir.

Üniversitenin İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Elektrik - Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Bölümlerini 1., 2., 3., 4. ve 5. sırada tercih eden ve kayıt yaptıran öğrencilere ödeyecekleri öğrenim ücretinden ilave %50 indirim, 6., 7., 8., 9. ve 10. sırada tercih eden ve kayıt yaptıran öğrencilere ödeyecekleri öğrenim ücretinden ilave %40 indirim yapılacaktır.

Üniversitenin aynı zamanda öğrenim gören kardeşlere beraber öğrenim gördükleri normal öğrenim süresince her yıl her kardeş için %10 öğrenim ücreti indirimi uygulanacaktır.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde verilen tüm burslar ve indirimler karşılıksız olup, herhangi bir şarta (Derslerden başarısızlık, öğrenim süresinin uzaması, sağlık sebebi, devamsızlık vb.) bağlı olmaksızın öğrenim süresince (mezun oluncaya kadar) devam eder.

Üniversite normal öğrenim süresi 4 yıllık olan Bölümlerde 5. yıldan, normal öğrenim süresi 5 yıllık olan Bölümlerde 6. yıldan itibaren ödenecek öğrenim ücreti ders kredisine göre belirlenir. (Örneğin öğrencinin 4. yıldan sonra mezun olabilmesi için 2 dersi kalmış ise, öğrenci sadece bu iki dersin kredi toplamına karşılık gelen bir ücreti öder. Bu durumda ödemesi gereken öğrenim ücreti çok daha düşük olacaktır. Öğrencinin bir eğitim-öğretim yılında alması gereken derslerin kredi toplamı 60’dır. Öğrencinin alması gereken bu 2 dersin kredi toplamı 10 ise, öğrenci ödeyeceği öğrenim ücretinin sadece altıda birini (1/6) öder).

Üniversite 1., 2. ve 3. sırada tercih eden ve kayıt yaptıran öğrencilere, yurt ücretinden % 40 indirim uygulanacaktır.

Kayseri İlçelerinde (Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, İncesu, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yahyalı, Yeşilhisar) ikamet eden öğrencilere öğrenci yurt ücretinden %10 indirim yapılacaktır.

Üniversite kız ve erkek öğrenci yurtlarının kapasitesi oldukça yüksek olup, isteyen her öğrenci yurtlarımızda kalabilecektir. Yurtlarımız Üniversitemiz Kampüs alanında bulunmakta ve Fakültelere 3-5 dakikalık yürüyüş mesafesindedir. Yurt odaları, 1-3 öğrenci kalacak şekilde tasarlanmıştır. İsteyen her öğrenci tek kişilik odalarda kalabilecektir. Yurtlarımızın yanındaki Öğrenci Merkezinde sabah kahvaltısı, öğlen ve akşam yemekleri çıkmaktadır.

Türkiye genelinde ilk 10.000’e giren öğrenciler yurtlarda ücretsiz olarak konaklama imkânı sağlanacaktır.

Özel Burs: Üniversiteye yerleştirilen ve kayıt yaptırdığı puan türüne göre Türkiye genelinde ilk 100’e girenlere aylık 7.000 TL, ilk 101 ve 1000 arası dereceye girenlere aylık 4.500 TL, ilk 1001 ve 3000 arası dereceye girenlere aylık 2.250 TL, ilk 3001 ve 6000 arası dereceye girenlere aylık 1.200 TL, her yıl (8) sekiz ay normal öğrenimi süresince “Özel Burs” verilir. Özel bursun devamı için öğrencinin; genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 3.50 olması, başarısız dersinin bulunmaması ve disiplin cezası almaması şarttır. Bu bursu alabilmek için daha önce hiçbir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun olmamış olmak şartı aranır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan Mutabakat Metni kapsamında bulunan sporculara Üniversitemizi tercih etmeleri ve yerleşmeleri halinde eğitim-öğretim süreleri ile sınırlı olmak kaydı ile %100 oranında eğitim bursu verilir.

Şehit-gazi eş ve çocuklarına her akademik yılın başında Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen oranda burs sağlanır.

Öğrenim ücreti, her akademik yıl için Mütevelli Heyetince belirlenir. Üniversiteye giriş yılını izleyen akademik yıllarda kayıtlı öğrenciler için yıllık öğrenim ücretindeki olası artış bir önceki yılın enflasyon oranını geçemez.

Öğrenim süresi boyunca her akademik yarıyıl sonunda, Diş Hekimliği Fakültesi için her yıl sonunda yapılacak değerlendirmeye göre genel ağırlıklı not ortalaması 4.00 üzerinden 3.50 ve üzerinde olan, başarısız dersi ve disiplin cezası olmayan öğrencilere, o yarıyılı/yılı izleyen yarıyıl/yıl için geçerli olmak üzere karşılıksız “Başarı Bursu” verilir. Bu bursun miktar ve koşulları her akademik yarıyıl/yıl için Mütevelli Heyetince belirlenir.

Detaylar için tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.