Nuh tufanı denilince aklınıza neler geliyor

Nuh tufanı denilince aklınıza neler geliyor
Nuh tufanı denilince aklınıza neler geliyor, Nuh Tufanı hakkında peygamberler tarihi, Genel Ağ gibi kaynaklardan bir araştırma yapınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Nuh Tufanı denince aklıma, Hz. Nuh ile kavmi arasında yaşanan olay geliyor. Hz. Nuh, kavmini uyarmıştı ancak onları çok az bir kısmı O’na inanmış ve iman etmiştir. Daha sonra Allah, inanmayanları sular altında bırakmış, Hz. Nuh ve beraberindekiler gemiye binip kurtulmuşlardır.

“Andolsun ki Nuhu kavmine gönderdik te, onların arasında bin seneden elli yıl eksik kaldı. Onlar zalim kimseler iken nihayet tufan onları yakaladı. Fakat Nuhu ve gemi halkını kurtardık. Ve bu hadiseyi âlemler için bir ibret kıldık” (Ankebut: 14-15)

İşte bu ayetler yeryüzünde yaşanmış büyük bir tufanı bizlere haber vermektedir. Öyle bir tufan ki, yer yüzünün bir bölümünü kaplamış ve bir uygarlığı ortadan kaldırmıştır.

Acaba ümmi, yani okuma yazma bilmeyen, hiçbir kitap okumamış ve hiçbir harf yazmamış bir zat, elindeki kitaba dayanarak, asırlar öncesinde yaşanmış bu tufanı, sanki görüyormuş gibi bizlere haber verse, ve verdiği bu haber, asırlar sonra, bütün tarihçiler ve arkeologlar tarafından ilmi çalışmalar neticesinde tasdik edilse, acaba hiç şüphemiz kalırmıydı ki bu zat, geçmişi ve geleceği bilen Allah’ın peygamberi ve elindeki kitap ta o zatın fermanı olmasın.

3
1
4
1
12
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum