Nuh tufanı ve Nuh'un gemisi ile ilgili neler biliyorsunuz

Nuh tufanı ve Nuh'un gemisi ile ilgili neler biliyorsunuz
Nuh tufanı ve Nuh'un gemisi ile ilgili neler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Nuh Tufanı

Hz. Nuh (as), gemiyi yapar ve geminin inşası bitince her hayvan türünden birer çift, hüküm verilmişlerin dışındaki aile fertleri ve iman eden diğer kimseler gemiye bindirir.

“Nihayet emrimiz gelip, tandır kaynamaya başlayınca (sular coşup taşınca) Nûh’a dedik ki: “Her cins canlıdan (erkekli dişili) birer çift, bir de kendileri hakkında daha önce hüküm verilmiş olanlar dışındaki ailen ile iman edenleri ona yükle.” Ama, onunla beraber sadece pek az kimse iman etmişti.” (Hud Suresi, 40. ayet)

Nuh’un gemisi

Diyanetin tefsirine göre Hz. Nuh’un gemisi Cudi dağında karaya oturmuştur. (Diyanet meali, Hud suresi/48) Gemi karaya oturduğunda zaman yeryüzü inkarcılardan temizlenmiş; sular da çekilmeye başladığı için artık gemidekilerin yeryüzüne inme zamanı gelmişti. Hz. Nuh ve yanındakiler Allah’ın emrine uyarak bereketli topraklara inip orayı yurt edindiler.

“Ona denildi ki: “Ey Nûh! Sana ve seninle birlikte bulunanlardan birçok ümmete bizden esenlik ve bereketlerle (gemiden) in. Daha bir takım ümmetler de olacak ki, biz onları (dünyada) yararlandıracağız. Sonra da bizden kendilerine elem dolu bir azap dokunacak.” (Hud Suresi, 48. ayet)

39
61
193
27
13
14
18
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.