Nukilik’in yaşadığı doğal ortamda görülen kutup ikliminin özellikleri

Nukilik’in yaşadığı doğal ortamda görülen kutup ikliminin özellikleri
Nukilik’in yaşadığı doğal ortamda görülen kutup ikliminin özellikleri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Merhaba arkadaşlar! Benim adım Nukilik. Kuzey Kutbu’na yakın bir yerde yaşıyorum. Bizler Eskimo olarak da biliniriz. Yaşadığım yerde kutup iklimi görülmektedir. Yaşadığım yerde toprak, kar ve buzlarla kaplı olduğu için tarım yapamayız. Bu nedenle temel geçim kaynağımız avcılık ve balıkçılıktır. Bizim bulunduğumuz yerlerde iklim şartları insan yaşamına çok uygun olmadığı için nüfus azdır. Ulaşım aracı olarak köpeklerin çektiği kar kızaklarını kullanırız. Soğuk iklim koşullarından korunmak için kardan, iglo adını verdiğimiz yapılar inşa ederiz. Çevremizde az sayıda hayvan türü bulunmaktadır. Kutup ayıları ve kutup tilkileri buralarda yaşayan en bilinen hayvan türleridir.

Düşünelim Tartışalım

Nukilik’in yaşadığı doğal ortamda görülen kutup ikliminin özellikleri hakkında çıkarımlarda bulununuz. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Kutup iklimi dünyanın sürekli olarak kar ve buzlarla kaplı olan kutup bölgelerinde görülür. Bu iklim Kuzey Kutbu çevresinde, Antarktika’da ve Grönland Adası’nın iç kısımlarında etkilidir. Yıl boyunca hava sıcaklığı 0°C’nin altındadır. Sıcaklık düşük olduğu için buharlaşma yok denecek kadar azdır. Kutup ikliminde genellikle kar yağışı görülür. Yıllık ortalama yağış miktarı 200 mm civarındadır.

527
59
373
36
41
65
1205
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.