Nükleer enerji kullanımının olumlu yönleri ve riskleri nelerdir

Nükleer enerji kullanımının olumlu yönleri ve riskleri nelerdir
Nükleer enerji kullanımının olumlu yönleri ve riskleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Nükleer enerji, radyasyon kuvveti sayesinde elde edilen bir enerji olarak radyoaktif maddelerden elde edilmektedir. Çekirdek reaksiyonları sayesinde meydana geldiği için nükleer ismini taşımaktadır. Nükleer enerjide ham madde olarak daha çok Uranyum ve Radyum kullanılmaktadır.

Ham maddesi oldukça nadir bulunan ve pahalı olan nükleer enerji, üretim bakımından az ham madde ile çok enerji üretimi prensibi ile enerji ihtiyacının karşılanmasında önemli bir açığı kapatmaktadır. Nükleer enerji güvenlik sistemleri ile güvence altına alınmakta ve çevreye zarar vermesi engellenmektedir.

Nükleer enerji çekirdek reaksiyonlarının meydana gelmesi sayesinde, etrafını saran su kazanında bulunan suyun buharlaşması ve yüksek buhar basıncının pervaneleri harekete geçirmesi sayesinde oluşan hareket enerjinin elektrik enerjisine çevrilmesi şeklinde elde edilmektedir.

Nükleer enerji kullanımının riskleri vardır. En başında radyoaktif maddelerin kullanılması insan sağlığına ve çevreye çok zararlı olduğu için herhangi bir ihmal nedeniyle büyük facialara neden olabilir. Bununla beraber terör saldırıları, çevrenin tahrip edilmesi gibi durumlar nükleer enerji riskleri arasında bulunmaktadır.

Nükleer enerjinin olumlu yönleri ise çok az bir ham maddeden çok büyük enerjiler elde edilmesi, enerji üretiminin de maliyetinin düşük olması gibi durumlardır. Nükleer enerjinin eksileri de artıları da fazladır. Bu nedenle bu konuda insanlar tereddüt etmektedir.

1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.