Nûr suresi 27, 58 ve 59. ayetlerini Kur’an-ı Kerim’den bularak aile içi iletişim bağlamında yorumlayınız

Nûr suresi 27, 58 ve 59. ayetlerini Kur’an-ı Kerim’den bularak aile içi iletişim bağlamında yorumlayınız
Nûr suresi 27, 58 ve 59. ayetlerini Kur’an-ı Kerim’den bularak aile içi iletişim bağlamında yorumlayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Nûr suresi 27, 58 ve 59. ayetlerini Kur’an-ı Kerim’den bularak aile içi iletişim bağlamında yorumlayınız

Ey iman edenler! Kendi evlerinizden başka evlere, geldiğinizi hissettirip (izin alıp) ev sahiplerine selâm vermeden girmeyin. Bu davranış sizin için daha hayırlıdır. Düşünüp anlayasınız diye size böyle öğüt veriliyor.” (Nur Suresi 27. ayet)

Ey iman edenler! Elinizin altındaki hizmetçilerle içinizden henüz ergenlik çağına gelmemiş olanlar yanınıza gelmek için sizden üç vakitte izin alsınlar. Sabah namazından önce, öğle sıcağından dolayı (istirahata çekilirken) elbisenizi çıkardığınızda ve yatsı namazından sonra. Bunlar, örtülmesi gereken yerlerinizin açık bulunabileceği üç vakittir. Bunlar dışında ne size ne de onlara bir sakınca vardır. Bunlar sıkça yanınıza girip çıkan, birbirinizle iç içe olduğunuz kimselerdir. Allah size âyetleri işte böyle açıklar, Allah her şeyi bilir, yerli yerinde yapar. (Nur Suresi 58. ayet)

Çocuklarınız ergenlik çağına gelince, onlardan önceki ergenler nasıl izin alıyorlarsa onlar da öyle izin alsınlar. Allah âyetlerini işte size böyle açıklıyor; O her şeyi bilir, yerli yerinde yapar. (Nur Suresi 59. ayet)

Ödev cevabı kısaca : Nûr suresi 27, 58 ve 59. ayetler, aile içi iletişimde saygının ve sınırların önemini vurgulayan önemli öğütler sunar. İslam, ev ziyaretlerinde izin alınması, hizmetçilerle olan ilişkilerde belirli kurallara riayet edilmesi, çocukların izin alması gibi adımları öğütleyerek sağlıklı aile ilişkilerini destekler. Bu ayetler, aile içinde saygılı bir iletişim ve sınırların korunmasının, sağlıklı bir aile yaşamının temelini oluşturduğunu öne sürer.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.