Ö harfi ile başlayan çiçek isimleri

Ö harfi ile başlayan çiçek isimleri
Ö harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, baş harfi Ö olan çiçekler hangileridir, Ö ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

Ö ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca Ö harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Ö harfi ile başlayan çiçek isimleri

  • Ökse otu,
  • Öksüzoğlan,
  • Öküz dili.

Ö harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler

Ökse otu, santalaceae familyasından Avrupa, batı ve güney Asya'ya özgü asalak bir bitki türü. Halk arasında gevele, güvelek, gövelek, purç, çekem olarak da bilinir. Her mevsimde yapraklı olan ve ağaçlar üzerinde yaşayan yarı asalak bir bitkidir. Özellikle elma ağacının dalları üzerinde yaşar.

Kardelen Çiçeği Anadolu'da öksüz oğlan çiçeği olarak da bilinir. Daha yerlerden kar kalkmadan baharın başlangıcında tabiata hayat veren güneş yavaş yavaş kendini göstermeye başladığında toprak hafiften yumuşamaya başladığında Ocak sonundan başlamak üzere şubat sonu, mart ayı başlarına kadar geçen sürede görülen bu güneşli ve havanın az da olsa ısındığı döneme yalancı bahar denir. 

Kaynak:Eğitim Sistem

27
237
70
30
1
3
33
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.