O tehlikeli dönem ifadesiyle ne anlatılmak istenmektedir

O tehlikeli dönem ifadesiyle ne anlatılmak istenmektedir
O tehlikeli dönem ifadesiyle ne anlatılmak istenmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çünkü o dönemlerde bilim insanları çalışmalarından ve savundukları fikirlerden dolayı kilise tarafından ölümle cezalandırılmaktaydı. Teknolojinin gelişmesi sadece icatlarla değil aynı zamanda büyük cesurluklarla da olmuştur. Avrupa’ da kilisenin belirlemiş olduğu yargılar ve sözler dışında birşey söylemek yasaktı. Bu şekilde davranan insanlar ağır cezalara çarptırılıyor veya idam ediliyordu. Böylece insanlar korkutuluyor ve gelişimlerin önü kapanmış oluyordu.

Ancak belli gelişimlerin olması, Dünya’nın şeklinin kare olmadığının kanıtlanması ve bu gibi örneklerin çoğalması ile beraber değişiklikler oldu. Matbaanın icadı ile beraber de okur yazar oranı arttı. Yapılan araştırma ve gelişmelerden insanlarda haberdar oldu. Böylece halk arasında alışılagelen yargılar da kalkmaya başladı. Tabi ki bu günümüzdeki kadar kolay olmadı. Belli kuralları benimsemiş olan insanlar hem inanmakta güçlük çekti hemde kilisenin yaptırımları oldu.

Bilim insanları icatlarla beraber aynı zamanda mücadelelerde verdiler. Ancak bizi bugüne kadar getiren ve gelişimlerin önünü açan mücadeleler oldu. İslam dini zaten gelişim ve icatlara karşı olmadığı ve desteklediği için o zamanlarda icatlar devam ediyordu. özellikle Osmanlı zamanında birçok araştırmalar ve gelişimler oldu. Bu değerlere sahip çıkılmaması sonucunda birçok ülke bunlara sahip çıktı ve kendi icatları gibi davrandı. Avrupa’ da da gelişimler bu dönemden sonra hız kazandı.

8
1
64
2
1
1
101
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.