ÖABT Sınav Soruları ve Cevapları ile Yorumları

ÖABT Sınav Soruları ve Cevapları ile Yorumları
Öğretmen adaylarına yönelik düzenlenen öğretmenlik alan bilgisi testi AÖBT alan sınavı sona erdi. Öğretmen adaylarına toplamda 50 soru için 75 dakika süre verildi. Haberimiz içerisinden ÖABT soruları cevapları sınav yorumlarına ulaşabilirsiniz.
Sınava girenlere alan bilgisi konularından 40 soru ve alan eğitimi konularından ise 10 soru soruldu. Öğrencilere toplamda 50 soru için 75 dakika süre verildi. Sınavda çoktan seçmeli sorular yer aldı. Sınav 17 farklı alanda uygulandı. ÖABT öğretmen olmak isteyenler için hesaplanan KPSS121 puanının oluşmasında 0.50 oranında etkilidir. Haberimiz içerisinden yayınlanır yayınlanmaz ÖABT soruları cevapları sınav yorumlarına ulaşabilir, sizde yorum kısmından görüşlerinizi diğer adaylarla paylaşabilirsiniz.
 
 
Öğretmen olmak isteyen adayların puanlarında, Eğitim Bilimleri Testi’nin ağırlığı 0.20, Genel Yetenek Testi ile Genel Kültür Testi’nin ağırlıkları ise 0.15 tir. Ancak 17 branş dışında müzik, beden eğitim öğretmenlikleri gibi atamalarda kullanılacak olan KPSS10 puanının hesaplanmasında Eğitim Bilimleri Testi’nin ağırlığı 0.40, Genel Yetenek Testi’nin ağırlığı 0.30, Genel Kültür Testi’nin ağırlığı da 0.30 olacak.

ÖABT SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2017- ÖABT: Temel Soru Kitapçıklarının ve Cevap Anahtarının Yayımlanması
 
16 Temmuz 2017 tarihinde uygulanan 2017- Kamu Personel Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (2017- ÖABT) Temel Soru Kitapçıkları, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 18 Temmuz 2017 tarihinde saat 16:30’dan itibaren erişime açılacaktır. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.
 
2017- ÖABT Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarı (%10) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır.
 
Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.
 
2017-Öğretmenlik Alan BilgisiTesti (2017-ÖABT) Sınavında, sorulmayan sorular (% 10) Testlere göre aşağıda verilmiştir.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Testi: 7.Soru
Matematik (Lise) Öğretmenliğ Testi: 28. ve 35. Sorular
Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği Testi; 4. ve 19. Sorular
2017- Kamu Personel Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (2017-ÖABT) Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarı (% 10) için tıklayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.