Oba ne demek

Oba ne demek
Oba ne demek. Oba TDK sözlük anlamı nedir. oba nereye denir. oba ile ilgili örnek cümleler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Oba kelimesi günlük yaşamda sıklıkla kullanılır. Bunun yanında çeşitli yazılarda da bu kelimeye denk gelebilirsiniz. Bu nedenle oba kelimesinin anlamı merak edilmektedir. Türk dil kurumuna göre oba kelimesinin anlamı ile ilgili çeşitli araştırmalar yapılmaktadır

Oba ne demek, TDK sözlük anlamı nedir

Oba, Türkçede sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Gün içerisinde sürekli duyulması nedeni ile anlamını bilmeyen kişiler oba kelimesi ile alakalı araştırmalar yapmaktadır.

Oba, eski zamanlarda yaşayan göçebelerin konakladıkları yere verilen isimdir. Bunun yanında konaklayan göçebe halk ya da aileler de oba olarak isimlendirilmektedir.

1. isim Göçebelerin konak yeri. "Yarın daha gün ışımadan kovduracağım onları obadan." - Yaşar Kemal
2.
isim Bu yerde konaklayan göçebe halk veya aile. "Dayısı, amcası dâhil, obadan, oymaktan kimse dünür gitmeye gönüllü değildir." - Tarık Buğra
3.
isim Genellikle bölmeli göçebe çadırı.

Oba nereye denir

Göçebelerin konaklamak için çadırlarını kurdukları bölge oba olarak isimlendirilmektedir. Çoğunlukla bölmeli bir yapısı olan göçebe çadırları da oba olarak adlandırılmaktadır.

Oba kelimesi cümle içerisinde doğru kullanım örnekleri

  • Obadaki çocuklar buldukları taşlar ile oyunlar oynuyorlardı.
  • Obamızdaki en yaşlı kişi bize hikayeler anlatırdı.

Bir Oba kaç kişiden oluşur

Oba'lar genelde 10-20 çadırlık küçük ailelerden oluşur, Oba'nın beyini bir heyet belirlemez; Ailenin reisi doğrudan Oba beyi olur. Oymak ise bir boyun kolunu teşkil eder ve birliğin ileri gelen ailelerinden büyükler bir heyet oluşturarak Oymağın beyini tayin ederler.

14
7
61
9
3
22
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.