Odadaki çamaşırlar kururken hangi hâl değişimi gerçekleşir

Odadaki çamaşırlar kururken hangi hâl değişimi gerçekleşir
Odadaki çamaşırlar kururken hangi hâl değişimi gerçekleşir, bu durumun oda sıcaklığına etkisi konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Maddeler 3 temel fazda bulunur. Bunlar katı, sıvı ve gaz fazlardır. Fazlar arası geçişler hal değişimi olarak adlandırılmaktadır. Katıdan sıvıya, sıvıdan gaza ve katıdan gaza direkt geçiş olmak üzere yapılan hal değişimlerinin temel prensibi formu değişen maddenin ortamdan ısı almasıdır. Gazdan sıvıya, sıvıdan katıya ve gazdan katıya doğru ilerleyen hal değişimleri ise ortama ısı vermeleriyle bilinmektedir.

Çamaşırlar, üzerinde ıslaklık yani su barındırırlar. Çamaşırların kuruması buharlaşma dediğimiz hal değişimi ile olmaktadır. Yani ıslaklığa sebep olan su, içinde bulunduğu oda ortamından ısı alır ve çamaşırlar kurur. Bu durumda odanın sıcaklığı düşecektir.

7
154
14
9
35
7
221
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.