Odun talaşı ve kum karışımını ayırmak için hangi yöntemi kullanılır

Odun talaşı ve kum karışımını ayırmak için hangi yöntemi kullanılır
Odun talaşı ve kum karışımını ayırmak için hangi yöntemi kullanılır, bu yöntemde maddelerin hangi özelliklerinden yararlanılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Talaş ve kumun ayrılması için, katı-katı maddelerin ayrılmasında kullanılan bir yöntem olan yüzdürme yöntemi kullanılır.

Talaş suda yüzebilirken, kum ise dibe batacaktır. Böylelikle ekte de görüldüğü gibi yüzeyde bulunan talaş parçaları bir kaşık yardımıyla alınır, dipteki kumun sudan ayrılması için ise süzgeç kullanılır.

Yüzdürme: Odun talaşı ve mercimek karışımı su dolu kaba boşaltıldığında , odun talaşı su yüzeyine çıkarken mercimek su dibine batar. Böylelikle odun talaşı ile mercimek ayrışırlar.

20
13
238
15
36
64
44
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.