Oduncunun gözü omçada, dilencinin gözü çömçede atasözünün anlamı

Oduncunun gözü omçada, dilencinin gözü çömçede atasözünün anlamı
Oduncunun gözü omçada, dilencinin gözü çömçede anlamı, kişiler iş, meslek ve durumlarına göre kendilerine gerekli olan şeylerin peşine düşerler; onları elde etmeye çalışırlar.

Bir eşya veya olay kişilere göre önemli veya önemsiz durumda olur. Her şeyin kıymetini, ancak onun ehli olanlar, işine yaracaklar veya ihtiyacı bulunanlar bilir. Bunun tabi sonucudur ki herkes kendisini ilgilendiren veya işine yarayan şeyin peşinden koşar, ona göz diker ve onu elde etmenin yollarını arar. Bir şeye sahip olma isteğini belli eden kişiler hakkında söylenir.

Omça nedir - Bağ kütüğü
Çömçe nedir - Ağaç kepçe

Oduncunun gözü omçada, dilencinin gözü çömçede, Oduncunun gözü omçada, dilencinin gözü çömçede atasözünün anlamı şu şekilde :

İnsanın aklı gönlünden geçen ve ihtiyaç duyduğu şeydir. Güzel bir bağa giren oduncu, çevrenin güzelliği ile hiç ilgilenmez. Onun aklı fikri bağ kütüğündedir. Bunun için gözü kütük arar. Dilencinin gözüde - karnı aç olduğu için - ağaç kepçededir. Herkes işine yarayan şeye gözdiker; onu elde etmenin yolunu arar.

3
3
3
3
3
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.