ÖGG - Özel Güvenlik Sınavı Kazananların Yapması Gerekenler

ÖGG - Özel Güvenlik Sınavı Kazananların Yapması Gerekenler
ÖGG - Özel Güvenlik Sınavı Kazananların Yapması Gerekenler Nelerdir

Aşağıdaki liste TEMEL eğitim alanların kimlik müracaatı için hazırlanmıştır. Yenileme eğitimi alanların hazırlaması gereken belgeler için  tıklayınız.

1. Dilekçe : Başvuru yapılacak  ilin, emniyet veya jandarma olmak üzere ikamet adresine göre   uygun olan makamlara hitaben yazılması gerekir. Örneğine aşağıdaki linkten ulaşabilir.

2.  ÖGG kartı : Doldurulmuş ve imzalı 

3. Arşiv Araştırma Formu : İmzalı - fotoğraflı, TC kimlik numarası yazılmış ve 2 suret 

1 ve 3. sıradaki belgeler için   tıklayınız.

Ayrıca 1,2,3. sıradaki belgeleri, belli bir ücret karşılığı (8-15 TL arası) tanzim eden büroları öğrenmek için kurs  merkezinize danışmalısınız.

4. Ruhsat harcı yatırıldığına dair makbuzun aslı : 2011 yılı için 348,84 TL olarak açıklanan ve büyük şehirlerde harç ve veraset işlemleri için belirlenmiş vergi dairelerine, diğer illerde genelde valilik içerisinde bulunan maliye veznesine “özel güvenlik” için olduğu belirtilerek  yatırılabilir  (Ankara’da Harçlar Verasetler Vergi Dairesi, Çankırı Cad. No: 15/Ulus).

5. Adli sicil belgesi  :  Arşiv araştırmalı ve asıl suret. Adli sicil kaydı olanlar, ilgili mahkeme kararlarından suret eklemeleri gerekir.

6. Sağlık raporu : “Özel Güvenlik Görevlisi Olur” ibareli, silahlı ÖGG’ler için ayrıca “Ateşli Silah Taşımasında ve Bulundurmasında Sakınca Yoktur” ibaresi istenir.

7. Diploma fotokopisi : Eğitim durumunu ispatlayan belge (Silahsızlarda lise tastiknamesi veya AÖL öğrenim belgesi de olabilir). Başvuru esnasında belgenin aslı yetkililere gösterilmek kaydıyla fotokopi kabul edilir. 

8. Özel güvenlik temel eğitim sertifikası aslı : Kurs merkezlerinden alınır.

9. Vesikalık fotoğraf : 5 adet

10. Nüfus cüzdan (kimlik) fotokopisi

11. Mavi plastik dosya (1 Adet)

* Kimlik kartının yaklaşık ne kadar sürede onaylanacağı konusunda en sağlıklı bilgi, evrakın  teslim edildiği makamdan alınabilir. 

* Kimlik onayı için gereken belgeleri teslim etmeden önce; sertifika, ruhsat harcı dekontu ve sağlık raporundan mutlaka fotokopi alınması tavsiye edilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum