Öğrenciler TEOG'da Soruları Çok Kolay Buldu

Öğrenciler TEOG'da Soruları Çok Kolay Buldu
UĞUR OKULLARI AKADEMİK KURUL ÜYELERİ2015 TEOG 2. DÖNEM 1. OTURUM SINAVINI DEĞERLENDİRDİUĞUR OKULLARI AKADEMİK KURUL ÜYELERİ2015 TEOG 2. DÖNEM 1. OTURUM SINAVINI DEĞERLENDİRDİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin girdiği ikinci dönem TEOG ortak sınavının ilk oturumu 29 Nisan 2015 (bugün) tarihinde Türkiye genelinde toplam 1 milyon 282 bin 512 ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin katılımıyla gerçekleşti. 

09:00’da başlayan sınav, tek oturumda ve 3 dersin yazılıları farklı saatlerde olacak şekilde yapıldı. Her bir dersin sınavı, yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde, Ankara saati ile 09.00, 10.10 ve 11.20'de aynı anda başladı. Birinci oturumda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi konulu ders sınavları gerçekleştirildi.  Her ders sınavında, 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40'ar dakika verildi. Buna ek olarak öğrenciler 30’ar dakika dinlenme süresi kullandı. Ortak sınavlarda A, B, C ve D Kitapçığı olmak üzere 4 farklı kitapçık verildi. Her bir ders sınavı için salonlara 20'şer öğrenci yerleştirildi. 

Uğur Okulları/Uğur Kariyer Merkezi Direktörü Nazik Kösegil:

“İkinci dönem birinci ortak sınavların tamamlanmasıyla öğrenciler rahat bir nefes almakla birlikte, sınavla ilgili ilk heyecanı da geride bıraktılar. Sırada yarın yapılacak olan ikinci ortak sınavlar var. Öğrenciler bugün girdikleri sınavlar ile ilgili düşünmeyi, yorum yapmayı ve kendilerini yargılamayı bırakmalılar. Olumlu düşünceler kendilerini yarınki sınava monte etmeli, bugün ders çalışmamalı ve bolca dinlenmeliler. Sınavla ilgili yapılan her olumsuz yorum yarını ve devamındaki sınavları etkileyecektir. Bu nedenle öğrenciye sakin, dinlenebileceği ortamlar hazırlanmalı ve sınav ile ilgili tüm yorumlardan öğrenciler uzak tutulmalıdır. Aileler kaygının bulaşıcı olduğunu bilmeli ve öğrenciye destek olmalıdır.”

Uğur Okulları Akademik Kurul Başkan Yardımcısı Ali Serdar Şeker:

Türkçe, Matematik ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi derslerinin II. Dönem Ortak Sınavları bugün tamamlandı.  8. sınıf müfredat kapsamına ve 9 Eylül 2014’te ilan edilmiş sınav kazanım dağılımına uyulduğu gözlendi. Sınava giren öğrencilerden alınan bilgilere göre soruların özel bir gayretle kolay tutulduğu görüldü. Liselere yerleştirme puanı hesaplanırken Türkçe ve Din Kültürü Ortak Sınavı’nın etkisi düşük olacaktır. Matematik ortak sınavı her zamanki gibi sıralamayı etkileyecek ders niteliğindedir”

TEOG sınavının ikinci oturumu 30 Nisan 2015 (yarın) tarihinde yapılacak. İkinci oturumda, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinin sınavları gerçekleşecek. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.