Öğretici metinlerin ve sanat metinlerinin yazılış amaçları

Öğretici metinlerin ve sanat metinlerinin yazılış amaçları
Öğretici metinlerin ve sanat metinlerinin yazılış amaçları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Öğretici metinler, bilgi ve haber vermek, ikna etmek, kanıları değiştirmek, uyarmak, düşündürmek, yönlendirmek, tanıtmak gibi amaçlarla yazılan metinlerdir.

Bu metinlerle sağlanan iletişimin amacı bilinmeyeni açıklamak; herhangi bir yer ve olay hakkında bilgi vermek; bir düşünceyi, duyguyu kanaati bildirmektir.

Öğretici metinler günlük hayatın gerçeklerini, tarihî olayları, felsefi düşünceleri ve bilimsel gerçekleri anlatan metinlerdir.

Sanatsal metin, öğretici bir amaç gütmeyen amacı sadece sanat olan yazılara ve metinlere verilen isimdir. Edebiyat alanında metinler yazılış amaçlarına, gerçeklikle ilişkilerine göre gruplara ayrılmıştır. Bu nedenle öğretici bir amaç gütmeyen amaç sadece sanat olan yazılara sanatsal (kurmaca) metinler adı verilmektedir.

2
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.