Öğretmen-öğrenci ilişkisi nasıl olmalıdır

Öğretmen-öğrenci ilişkisi nasıl olmalıdır
Öğretmen-öğrenci ilişkisi nasıl olmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Öğretmenlik, kutsal ve saygın bir meslektir. Çünkü öğretmenler; çocukların yetiştirilmesinde, onların güzel davranışlar kazanmasında ve hayata hazırlanmasında önemli rol oynarlar. Öğretmenler yeni nesillere vatan ve millet sevgisini, dinî ve ahlaki ilkeleri, millî ve manevi değerleri tanıtmak ve benimsetmek için büyük bir özveriyle çalışırlar. Anne ve baba başta olmak üzere büyüklere saygının, küçüklere sevgi ve merhametin, hayvanlara iyi davranmanın, çevreyi korumanın gerekliliğini kavratırlar. Bütün bu ve benzeri çabaları, fedakârlıkları sebebiyle öğretmenler, sevgiyi ve saygıyı fazlasıyla hak etmektedirler. Bizler bunun bilincinde olmalıyız.

Öğretmenlerimizi sevmeli ve onları saymalıyız. Onları sevdiğimizi söz ve davranışlarımızla göstermeliyiz. Öğretmenlerimizi üzmemeli, onların anlattıklarını dikkatle dinlemeli, verdikleri öğütlere uymalıyız. Öğretmenlerimizle karşılaştığımızda onlarla selamlaşmalıyız. Onların hâl ve hatırını sormalıyız. Öğretmenlerimizi sadece okul zamanı değil her zaman hatırlamalıyız. Öğretmenlik, aynı zamanda peygamberlerin de özelliklerinden ve görevlerinden biridir. Çünkü peygamberler toplumu eğitmek, aydınlatmak için çalışmışlardır. İnsanlara iyiyi, doğruyu ve güzeli öğretmek için çaba harcamışlardır. Peygamberimiz (s.a.v.), “Muhakkak ki ben muallim (öğretici) olarak gönderildim.” buyurmuştur.

0
1
2
0
0
43
43
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.