Okul hayatınızda sizi etkileyen öğretmenler oldu mu

Okul hayatınızda sizi etkileyen öğretmenler oldu mu
Okul hayatınızda sizi etkileyen öğretmenler oldu mu, bu öğretmenlerin daha çok hangi yönlerinden etkilendiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Geçenlerde küçük çaplı bir şirkete seminer verdim. Katılanların birbirlerini tanımaları için başta bir uygulama yaptım; her birini "A" ve "B" olarak eşleştirdikten sonra şu soruyu sordum: Bugün olduğunuz kişi olmanızda, ailenizin dışında, sizi en çok etkileyen kişi kim oldu? Lütfen kısaca anlatın? Bu sorunun yanıtını sırasıyla birbirlerine anlatacaklar, daha sonra da büyük grupla paylaşacaklardı. Katılımcıların çoğunluğu 25-35 yaşları arasında üniversite mezunu; kadın erkek sayısı birbirine yakındı.

İlkokul öğretmenleri daha ağır basıyor, ama lise ve üniversitedeki öğretmenlerinden etkilenmiş olanların sayısı az değildi. Ailemin dışında beni etkileyen olmadı, diyen üç kişi vardı. Bir katılımcıyı komşusu, bir diğerini arkadaşının ana babası etkilemiş. Birkaç kişi de iş hayatında ilk yöneticilerinden ya da iş arkadaşlarından etkilenmişler.

Öğretmenler, öğrencileri etkileyen rol modeller olarak bilinmektedir. Öğrencilerin karşısına örnek şahsiyet olarak çıkan kişiler olarak öğretmenler, her bakımdan öğrencilere örnek olmayı sürdürmektedir. Duruşları, konuşmaları, giyimleri, tavırları, kültürleri, dünya görüşleri öğrenciler için örnek kabul edilmektedir.

Hemen her öğrencinin hayatında örnek olarak kabul ettiği öğretmenler bulunmaktadır. Okul hayatımızda bizi etkileyen öğretmenler rol model olarak kabul ettiğimiz kişiler olarak hayatımızı da değiştirebilirler. Öğrencilerin hayatında köklü değişimlere sebep olan öğretmenler en çok meslek seçimi konusunda öğrencilere ilham kaynağı olmayı başarmaktadır. Bu nedenle öğretmenlik çok önemli bir meslektir.

1
1
1
3
2
1
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.