Okula gidemeyip bir işte çalışmak zorunda kalan kız çocuğu, sahip olduğu haklardan hangilerini kullanamamaktadır

Okula gidemeyip bir işte çalışmak zorunda kalan kız çocuğu, sahip olduğu haklardan hangilerini kullanamamaktadır
Okula gidemeyip bir işte çalışmak zorunda kalan kız çocuğu, sahip olduğu haklardanhangilerini kullanamamaktadır, bu hakkı kullanabilmesi için devlete ve bireylere düşengörevler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu kız çocuğu eğitim hakkını kullanamamaktadır. Gerekli kişilerin devlete başvurarak bu ihlali bildirmesi ve devletinde en kısa zamanda bu kız çocuğuna yardımcı olup eğitim hakkını kullanmasını sağlamalıdır.

Türkiye de insanların doğuştan hakları gelmektedir. Bu hakları devlet güvence altına alır. İnsanlar doğumdan itibaren yaşama hakkı beslenme hakkı sığınma hakkı korunma hakkı eğitim hakkı gibi haklara sahiptir. Bu haklardan bir tanesi olan eğitim hakkını devlet zorunlu hale getirmiştir. Türkiye’de lise son sınıfa kadar zorunlu eğitim herkesin eğitim alması hakkını devletimiz zorunlu hale getirerek koruma altına almıştır. Bir kız çocuğunun eğitim hakkı elinden alınarak işe gönderilmesi hem kanunlara karşı gelmektir, ayrıca eğitim hakkını yok saymaktır.

400
222
400
27
164
181
32
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.