Okulların, TEOG için kontenjan giriş takvimi

Okulların, TEOG için kontenjan giriş takvimi
Okulların, TEOG için kontenjan giriş takvimi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinde yaptığı duyuru ile TEOG sistemi kapsamında yapılan ortak sınavlarla ilgili tercih sürecinin başlayacağını hatırlatarak, okulların kontenjan kapasitelerinin belirlenmesi için takvim belirledi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan ortak sınavların sonucunun değerlendirilmesi ardından yerleştirmeye esas puanların açıklanmasıyla tercih sürecinin başlayacağını hatırlattı. Bu kapsamda öğrencilerin tercih ve yerleştirilmesi için okulların kontenjankapasitelerinin belirlenmesi için takvim belirleyen Ortaöğretim Genel Müdürlüğü internet üzerinden yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verdi:

“Bu süreçte, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması’nın tüm okullar için merkezi yerleştirmeyi esas kılması nedeniyle mevcut okul ve dersliklerin kapasitelerinin en üst seviyede öğrenci yerleştirilecek şekilde planlanması gerekiyor. Bu sebeple ilgi yönetmeliğin kontenjan belirleme ile ilgili hükümleri doğrultusunda e-Okul Sistemi üzerinde,

- 9-13 Mayıs arasında okul müdürlüklerince okullarına ait kontenjan bilgilerinin girişleri,

- 16-20 Mayıs tarihleri arasında kontenjan bilgilerinin ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından kontrol ve onayları,

- 23-27 Mayıs arasında kontenjan bilgilerinin il milli eğitim müdürlükleri tarafından kontrol ve onayları,

- 30 Mayıs- 3  Haziran’da kontenjan bilgilerinin Bakanlık birimleri tarafından kontrolü yapılacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.