Okulumuzun temiz ve düzenli olması için neler yapabiliriz

Okulumuzun temiz ve düzenli olması için neler yapabiliriz
Okulumuzun temiz ve düzenli olması için neler yapabiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Okulu temiz tutmak yalnızca hademenin işi değildir. Okulu temiz tutmaya yardımcı olarak okulunuzun görünümünden memnun olup çevresine değer veren değerli bir birey olabilirsiniz. Küçük adımlar atarak sizde okulunuzu temiz tutmaya yardımcı olabilirsiniz.

  • Çöpleri çöp kutusuna atmalıyız.
  • Ayakkabılarımıza yapışan kir, çamur gibi şeyleri temizlemeye ve silmeye çalışmalı, paspas varsa mutlaka silmeliyiz.
  • Çöplerimizi çöp kutusuna atmalıyız.
  • Yerlere tükürmemeliyiz.
  • Sıralarımızı çıkarken düzelterek çıkmalıyız.
  • İster yemekhanede ister bahçede bir şeyler yerken arkamızı toparlamalı ve temiz bırakmalıyız.

Ayakkabılarınızın altına yapışan kir, toz ve çamuru binaya girmeden paspasa silebilirsiniz. Bu küçük adım okulunuzun daha temiz görünmesine yardımcı olur.

Cebinden düşürdüğün veya elinde bulundurduğun çöpü mutlaka çöp kovasına at. Küçük bir parçayı bile yere atmak zamanla birikerek dağınık ve kirli bir görünüm verir. Yerde bir başkasının çöpünü gördüğünde bir peçete yardımı ile alarak çöp kovasına atın. Böylelikle ellerinizi kirletmez aynı zaman da örnek bir davranış sergilemiş olursunuz.

31
269
107
56
31
105
45
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.