Okulunuzda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Okulunuzda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları
Okulunuzda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cumhuriyet Bayramı günü okulun bahçesinde toplanırız. O gün hepimiz çok coşkulu oluruz. İlk başta arkadaşlarımızdan iki kişi programı sunar ve bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşını söyleriz. Konuşmaya günün anlam ve önemini anlatmak için okul müdürü, müdür yardımcısı yada edebiyat öğretmenlerinden biri yada bir kaçı çıkar. Sonra bazı arkadaşlarımız kürsüye çıkıp şiirler ve yazılar okur.

Kürsü konuşmaları ve şiirleri bittikten sonra ise bir koro çıkıp şarkı, marş söyler. Toplu gösteriler başlar. Koronun ardından halk oyunları ekibi sahneye çıkıp dans eder. En son ise sandalye kapmaca, çuvalla koşma, yumurta taşıma gibi oyunlar oynarız. Böylelikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamış oluruz.

Okulumuzda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı programı:

  • Öncelikle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz adına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulur. Ardından İstiklal Marşı'mız okunur.
  • Bir öğretmen Cumhuriyet Bayramı ile ilgili günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapar.
  • Hazırlanan Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirler sırasıyla okunur.
  • Oratoryo gösteri hazırlanır ve sunulur.
  • Dans gösterisi yapan öğrenciler sahnede yerini alır.
  • Okul korosu Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şarkılarını seslendirir.
  • Tören bayraklar sallanarak ve 10. Yıl Marşı söylenerek sonlandırılır.

Törenin yapılacağı alan önceden mutlaka süslenmelidir. Öğrenciler uygun kıyafetler giymeli ve tertemiz olmalıdırlar. Cumhuriyet Bayramı ülkemiz için önemli bir bayramdır. Bu yüzden coşkuyla kutlanmalı, 7'den 70'e herkes katılmalıdır.

Okullarda yapılan törenlere öğretmenlerin, öğrencilerin yanında veliler ve dışarıdan katılmak isteyen kişilerde davet edilmelidir.

306
500
385
64
107
33
438
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.