Okulunuzda ya da çevrenizde bulunan engelliler hangi zorluklarla karşılaşmaktadır

Okulunuzda ya da çevrenizde bulunan engelliler hangi zorluklarla karşılaşmaktadır
Okulunuzda ya da çevrenizde bulunan engelliler hangi zorluklarla karşılaşmaktadır, karşılaştıkları bu zorluklara yönelik çözüm önerileriniz nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

1. Kişilerin engellerini bir eksiklik olarak görmeyip onların da toplumun bir parçası olduğunu, herkesin bu düşünce ile hareket etmesi gerektiğini anlatan el ilanları dağıtabilirsiniz.

2. Bina girişlerine engelliler için rampa yapılmasını çevrenizdeki yetkili kişilerden talep edebilirsiniz.

3. Gerek okulda gerekse yaşadığınız çevrede engellilerin rahat hareket etmelerini kısıtlayacak eşyaların onlara zarar vermeyecek şekilde konulmasını sağlayabilirsiniz.

4. Engelli park yerlerinin ya da toplu taşıma araçlarındaki engelli oturaklarının başkaları tarafından kullanılması durumunda kullanan kişileri uyarabilirsiniz.

1
71
38
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.