Okulunuzda yapılan öğrenci meclisi seçimlerinde aktif rol almak sizlere neler kazandırmaktadır

Okulunuzda yapılan öğrenci meclisi seçimlerinde aktif rol almak sizlere neler kazandırmaktadır
Okulunuzda yapılan öğrenci meclisi seçimlerinde aktif rol almak sizlere nelerkazandırmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Okulda yapılan öğrenci meclisi seçimlerinde çeşitli rollerde aktif olarak bulunabilirsiniz. Örneğin adaylığınızı koyup, başkan olmak için çabalayabilirsiniz ya da seçimler boyunca düzeni sağlayan kişi olabilirsiniz.

  • Eğer ki aday olursanız, ilk olarak her düzeydeki öğrenci arkadaşlarınız ile iletişim halinde olacaksınız. Karşınızdaki kişinin kalbini kazanmak ve onların yararına bir şeyler yapacağınızı bildirmeniz gerekecek. Demokrasi aracılığı ile seçilmek için uğraşacak ve rakipleriniz ile demokratik bir ortamda yarışacaksınız. Tüm süreç boyunca kazansanız ya da kaybetseniz de, her zaman adaletli ve sabırlı olacaksınız. Olaylara objektif bakan taraf olup, herkesi dinleyip, yararlı çözümler sunacaksınız.
  • Eğer ki seçimler sırasındaki görevli olursanız, okul meclisi için yarışan arkadaşlarınızın ve onları oylayacak olan arkadaşlarınızın hakkını korumak ve demokrasi adına, canla başla çalışıp, oy verme işlemi ve sonrasında aktif rol alacaksınız.

Temel olarak amaçlanan şey, öğrencilerin aktif olarak seçimlere katılması, demokratik bir ortamda yarışabileceklerinin öğretilmesi ve bunun nasıl olacağının örneklendirilmesidir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.