Olay yeri değerlendirmesi sırasında yapılacak işlemler nelerdir

Olay yeri değerlendirmesi sırasında yapılacak işlemler nelerdir
Olay yeri değerlendirmesi sırasında yapılacak işlemler nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Olay yeri değerlendirmesi sırasında yapılacak işlemler nelerdir

Ödev cevabı kısaca : Olay yeri değerlendirmesi sırasında temel adımlar şunlardır: Güvenlik sağlama, ilk değerlendirme, iz ve delil toplama, olay yerini belgeleme, tanıkların ifade alınması, görgü tanıklığının değerlendirilmesi, olay yerini inceleme, forenzik inceleme, ve olay yerini kapatma. Bu adımlar, adil ve etkili bir soruşturmanın temelini oluşturur.

Olay Yeri Değerlendirmesi Sırasında Yapılacak İşlemler
1. Kazaya uğrayan araç mümkünse yolun dışına ve güvenli bir alana alınmalı, aracın kontağı kapatılmalı, el freni çekilmeli; araç LPG’li ise aracın bagajında bulunan tüpün vanası kapatılmalıdır.
2. Olay yeri yeterince görülebilir biçimde işaretlenmelidir. Kaza noktasının önüne ve arkasına gelebilecek araç sürücülerini yavaşlatmak ve başka bir kazaya yol açmamak için uyarı işaretleri yerleştirilmeli; bunun için üçgen reflektörler kullanılmalıdır.
3. Olay yerinde yaralıya yapılacak yardımı güçleştirebilecek veya engelleyebilecek meraklı kişiler olay yerinden uzaklaştırılmalıdır.
4. Olası bir patlamayı ve yangını önlemek için olay yerinde sigara içilmemeli ve içilmesine izin verilmemelidir.
5. Gaz sızıntısı söz konusu ise zehirlenmelerin önlenmesi için gerekli önlemler alınmalıdır, gaz tüpünün vanası kapatılmalı, ortam havalandırılmalıdır.
6. Kıvılcım oluşturabilecek ışıklandırma veya çağrı araçlarının kullanımına izin verilmemelidir.
7. Patlama, zehirlenme tehlikesi olan kaza ortamından herkesin uzaklaşması sağlanmalıdır.
8. Kapalı ortamlarda ortam havalandırılmalıdır.
9. Yardım ekibi gelene kadar olay yeri terk edilmemeli ve gelen yardım ekiplerine olay ve kazazedeler hakkında bilgi verilmelidir.

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.