Olayları yaşandığı dönemin şartlarını göz önünde bulundurarak değerlendirme

Olayları yaşandığı dönemin şartlarını göz önünde bulundurarak değerlendirme
Olayları yaşandığı dönemin şartlarını göz önünde bulundurarak değerlendirme sözüyle ne anlatılmak istendiğini belirtiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Olayların oluş nedeni ve gelişmesinin ardından sonuçlarını iyi değerlendirmek için olayların yaşandığı dönemi bilmek zorunludur. Mesela geçmişte yaşanmış bir olayı bugünün koşulları ve anlayışıyla yorumlama sadece yanılgılara düşmemize neden olur.

Olayları yaşandığı dönemin şartlarına göre değerlendirmek, o zamanın koşullarını bilmek olumlu ve olumsuz durumları göz önünde bulundurmak açısından dolayı çok önemlidir.

Tarihte gerçekleşmiş olayları bilgi ve bulgular doğrultusunda değerlendiren bilim dalına tarih bilimi adı verilmektedir. Tarih bilimi, bilgi ve bulgulara dayanan çeşitli belirtileri değerlendirdiğinde göz önünde bulundurduğu belirli etkenler bulunmaktadır.

Tarih yazarlığı sırasında göz önünde bulundurulan bu belge ve bulguların yanı sıra değerlendirilen dönemde olayın meydana geldiği süreçteki tüm etkenler değerlendirilmelidir. Bu durum tarihin nesnelliğinin en önemli etkenidir. Aksi takdirde yalnızca belirli bir tarafın belirttiği etkenlerin göz önüne alınması durumunda tarih yazarlığının nesnelliği tehlike altında olacaktır. Bu doğrultuda tüm etkenlerin araştırılması tarihin doğruluğunun artırılmasını sağlarken, nesnel olmasını da sağlamaktadır. Tarihin doğru öğrenilmesi açısından bu konu oldukça önemlidir. Bu doğrultuda görev tarih yazarlığı yapan kimselere düşmektedir.

27
99
26
13
10
32
183
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.