Ölçüde ve tartıda adaletli olmak ifadesinden ne anlıyorsunuz

Ölçüde ve tartıda adaletli olmak ifadesinden ne anlıyorsunuz
Ölçüde ve tartıda adaletli olmak ifadesinden ne anlıyorsunuz konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam dini toplumda adaletin ve barışın sağlanması için belli başlı kurallar ortaya koymuştur. Toplumda birlik ve beraberlik, adalet ve huzur düzeninin korunması için insanların bu kurallara uyması gerekir.

Ölçüde ve tartıda adaletli olmak, hak yememek, haksızlık yapmamak, zulüm etmemek, çalmamak ve insanlara zarar vermemek anlamına gelir.

İsra Suresi, 35. ayetinde Rabbimiz şöyle buyuruyor: “Ölçtüğünüzde ölçmeyi tam yapın, doğru terazi ile tartın. Bu daha hayırlı, sonuç bakımından daha güzeldir..”

Ölçüde ve tartıda adaletli olmak ifadesinden, insanlara bir şey satacağımız hile yapmamamız gerektiğini anlıyorum. Satacağımız şeyler tartılabilir şeylerse noksan tartmamalı; uzunlukla alakalı bir şey satıyorsak kısa tutmamalıyız.

9
5
2
3
2
3
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.