Ölüm bir son olsaydı dünya hayatınız anlamlı olur muydu

Ölüm bir son olsaydı dünya hayatınız anlamlı olur muydu
Ölüm bir son olsaydı dünya hayatınız anlamlı olur muydu bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bana göre olmazdı. Ölüm insanlar için bir yok oluş değil, ebedi olan, asıl gerçek olan ahiret yurduna bir geçiştir. Ölümle birlikte dünya ortamı ve bu ortamda bulunan bedenle ilişki kesilir. İnsanın bedeni ile ruhunun bağlantısı kesilip de, ruhu ahiretteki görüntülerle muhatap olmaya başlayınca yani insan ölünce, gözünün önündeki perde kalkar ve ölümün sandığı gibi bir yok oluşolmadığını anlar. Her gün uykudan uyanarak güne başladığı gibi, öldükten sonra da dirilerek ahiret hayatını yaşamaya başlar. "Dirilten ve öldüren O'dur. Bir işin olmasına hükmetti mi, ona yalnızca: "Ol" der, o da hemen oluverir." (Mümin Suresi, 68) ayetiyle haber verildiği gibi, insanların ahirete geçişi Allah'ın tek bir "Ol" demesiyle olur.

Dünya hayatının da bir sonu bulmaktadır. Bu son her canlı için ölümle gerçekleşmektedir. Hayatı olan her şey ölmektedir. İslam dininde öldükten sonra dirilmek vardır. Bu da ahiret hayatının başlangıcı anlamına gelmektedir.

Ölüm bir son olsaydı dünya hayatımız çok anlamsız olurdu. Dünya hayatının amacı, yaradılış gereği olarak bir imtihan dünyası olması ve bu imtihanı kazananın öldükten sonra belli olmasıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

334
17
62
20
46
30
280
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum