Ön söz TDK’ya göre doğru yazılışı nasıldır

Ön söz TDK’ya göre doğru yazılışı nasıldır
Ön söz TDK’ya göre doğru yazılışı nasıldır, ön söz nedir, ön söz nasıl yazılır, TDK'ya göre ön söz mü, önsöz mü yazılır detaylar haberimizde...

Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazılışı ‘ön söz’ biçimindedir. Yani tek başına veya cümle içerisinde kullanmak istediğiniz zaman, ayrı olarak ele almanız gerekiyor.

Ön söz TDK’ya göre doğru yazılışı

Ön söz kelimesi en sık hata yapılan ve yanlış yazılan sözcüklerden biridir. Genelde birleşik olarak halk arasında yazılan sözcük, TDK’ya göre doğru yazılış açısından ‘ön söz’ şeklinde ayrı olarak ele alınmaktadır.

✔ Ön söz (doğru)
✘ Önsöz (yanlış)

Ön söz kelimesinin cümle içerisinde örnekleri

Cümle içerisinde ön söz kelimesini örneklendirmek gerekirse;

  • ‘’Bu kitabın ön sözü oldukça etkili.’’
  • ‘’Yazarlar genelde kitaplarına ön söz eklerler.’’

Ön söz kelimesinin anlamı ‘Kitapların giriş bölümüne eklenen; eserin işleniş biçimini, amacını ve konusu gibi durumları anlatan sunum’ olarak nitelenmektedir. Bu anlama üzerinden ön söz kelimesinin doğru yazımı ile beraber amaca uygun farklı yerlerde kullanabilirsiniz.

1
2
0
2
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.