Önemli ticaret yolları üzerinde bulunan ülkelerin avantajları nelerdir

Önemli ticaret yolları üzerinde bulunan ülkelerin avantajları nelerdir
Önemli ticaret yolları üzerinde bulunan ülkelerin avantajları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir ülkeden geçen ticaret yolları, o ülke için ekonomik kazanımdır. Bu ticaretten vergi alabilir, günümüzde olduğu gibi doğalgaz boru hatlarından bir takım faydalar elde edilebilir. Ticaret yolları milletlere kültürel faydalar da sağlamışlardır. Ticaret yolları üzerinde olan toplumların kültürleri diğer toplumlarla olan etkileşimlerinden kültür alış verişlerinden, ticaret yapanların diğer milletlerin kültürlerine buralara taşımasından dolayı daha çok zenginleşmiş ve farklılaşmıştır.

Çanakkale ve İstanbul Boğazı ticaret yolları açısından dünyaca önemli su yollarındandır. Tarihte bu yollar için savaşlar etken olmuş, Lozan Barış görüşmelerinde büyük tartışmalara sebep olmuştur.

71
72
71
71
71
71
72
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.