Onların mallarında (yardım) isteyen ve (iffetinden dolayı isteyemeyip) mahrum kalanlar için bir hak vardır

Onların mallarında (yardım) isteyen ve (iffetinden dolayı isteyemeyip) mahrum kalanlar için bir hak vardır
Onların mallarında (yardım) isteyen ve (iffetinden dolayı isteyemeyip) mahrum kalanlar için bir hak vardır Zâriyât suresi, 19. ayetini yorumlayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Onların mallarında (yardım) isteyen ve (iffetinden dolayı isteyemeyip) mahrum kalanlar için bir hak vardır Zâriyât suresi, 19. ayetini yorumlayınız

Ödev cevabı kısaca : Zâriyât Suresi'nin 19. ayeti, insanlara yardımlaşma ve paylaşma sorumluluğunu vurgular. Bu ayet, insanların sahip oldukları malı yardıma muhtaç olanlarla paylaşmaları gerektiğini ve bu yardımların bir hak olduğunu ifade eder. İslam'ın dayanışma ve adalet ilkesini yansıtan bu ayet, toplumsal refahın ve yardımlaşmanın önemini vurgular.

120
112
109
9
272
22
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.