Orangutan nasıl bir hayvan

Orangutan nasıl bir hayvan
Orangutan nasıl bir hayvandır? Orangutan hayvanının özellikleri, beslenmesi, yaşam koşulları hakkında bilgi.

Orangutan; (Lat. Pongo pygmaeus). Maymunlar takımının İnsansımaymungiller familyasından bir memeli hayvandır. Borneo ve Sumatra adalarının bataklık ormanlarındaki ağaçların tepelerinde yaşar. Ele geçen fosil kalıntılarından Pliosen Çağ’da Güney Çin, Çinhindi ve Cava’da yaşadığı saptanmıştır. Boyları erkeklerde 150 cm, dişilerde 110 cm kadardır, ağırlıkları ortalama 125 kg civarındadır. Postları kahverengi-kızıl karışımı rengindedir. Yüzünde, göğsünde ve karnının büyük bölümüyle el ve ayaklarında kıl yoktur. Başı sivri, kulakları küçük, dudakları kaim, burnu basıktır.

Küçük gruplar halinde yaşarlar. Saldırgan olmayan sessiz hayvanlardır. Ayağa kalktığında kolları yere değer. Bacakları çarpıktır, ayaklarında ilkel bir başparmak vardır. Ayağa kalkmasına karşın dört ayağı üzerinde yürür. Kolları çok uzun ve gelişmiş olmasına karşın, bacakları kısa, zayıf ve az gelişmiştir.

İyi bir tırmanıcı olduğu için yuvasını ağaçlar üzerinde yapar. Temel besini meyveler olmakla birlikte taze sürüngenleri, kuş yumurtalarım ve böcekleri de yer.

Etiketler :
17
102
17
17
17
17
17
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.