Orası için ne hazırladın? sorusuyla cevap vermesi Allah Resulü’nün (s.a.v.) eğitimde kullandığı hangi metotla açıklanır

Orası için ne hazırladın? sorusuyla cevap vermesi Allah Resulü’nün (s.a.v.) eğitimde kullandığı hangi metotla açıklanır
Bir adamın Peygamberimize (s.a.v.) kıyametin ne zaman kopacağıyla ilgili sorduğu soruya, “Orası için ne hazırladın?” sorusuyla cevap vermesi Allah Resulü’nün (s.a.v.) eğitimde kullandığı hangi metotla açıklanır

Soru : Bir adamın Peygamberimize (s.a.v.) kıyametin ne zaman kopacağıyla ilgili sorduğu soruya, “Orası için ne hazırladın?” sorusuyla cevap vermesi Allah Resulü’nün (s.a.v.) eğitimde kullandığı hangi metotla açıklanır

Ödev cevabı kısaca : Peygamberimizin (s.a.v.) bir adamın kıyametin ne zaman kopacağıyla ilgili sorusuna "Orası için ne hazırladın?" sorusuyla cevap vermesi, bir öğretim metodu olarak teşvik ve kişisel sorumluluk bilinci aşılamak amacıyla kullanılan terğib (teşvik etme) metodunu yansıtmaktadır.

Bu metodun temel amacı, bireyin kendi durumu ve davranışları üzerinde düşünmeye, sorumluluk almasına ve gerekli hazırlıkları yapmasına teşvik etmektir. Peygamberimiz, sadece bir bilgiyi vermek yerine bireyi kendi sorumluluklarına yönlendirerek düşünmeye sevk ediyor. Bu, insanların kendi durumları üzerinde düşünmelerini ve olumlu davranışlarda bulunmalarını sağlamak için etkili bir yöntemdir.

1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.