Örf ve âdet denilince ne anlıyoruz

Örf ve âdet denilince ne anlıyoruz
Örf ve âdet denilince ne anlıyoruz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Toplumumuzda birlik ve beraberliğimizi sağlayan, barış, huzur ve güven ortamının oluşmasında etkili olan örf ve adetlerimiz kadim yerlere sahip olarak tarihimizde önemli bir yere sahiptir. Değerlerimiz nesilden nesle aktarılarak korunmakta ve yaşanmaktadır.

Örf ve adetlerimiz, gelenek ve göreneklerimiz olarak bilinmektedir. Düğünler, nişanlar, cenazeler, misafir ağırlama gibi değerler örfümüzde yer almaktadır. Misafire mutlaka bir şey ikram edilmesi, düğünü erkek tarafını yapması, cenazelerde taziyelerde bulunmak örf ve adetlerimiz arasında yer almaktadır. Örf ve adetler ancak yaşandığı ve gelecek nesillere aktarıldığı takdirde kalıcı olabilir. Bu nedenle örf ve adetlerimize sahip çıkmamız gerekir.

31
260
33
33
31
31
119
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.