Organik bileşik ne demektir, organik bileşikler sadece canlı organizmalarca mı sentezlenir

Organik bileşik ne demektir, organik bileşikler sadece canlı organizmalarca mı sentezlenir
Organik bileşik ne demektir, organik bileşikler sadece canlı organizmalarca mı sentezlenir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Organik bileşik ne demektir? Organik bileşikler sadece canlı organizmalarca mı sentezlenir? Araştırınız

Ödev cevabı kısaca : Organik bileşik, karbon ve hidrojen atomları içeren bileşiklerdir. Hayır, organik bileşikler sadece canlı organizmalar tarafından değil, laboratuvar ortamında da sentezlenebilir.

Organik bileşik, karbon atomları içeren moleküllere verilen isimdir. Başlangıçta, organik kimya sadece canlı organizmalardan elde edilen bileşikleri inceleyen bir bilim dalı olarak kabul ediliyordu. Ancak 19. yüzyılda yapılan önemli deneylerle, organik bileşiklerin canlı kaynaklardan bağımsız olarak da sentezlenebileceği keşfedildi. Günümüzde, organik bileşikler, canlı ve cansız kaynaklarda çeşitli yöntemlerle sentezlenir ve geniş bir uygulama alanına sahiptir, petrokimya ürünlerinden ilaçlara kadar birçok alanda bulunabilirler.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.