Organik kimyayı kullanan meslek gruplarını ve bu grupların çalışma alanları

Organik kimyayı kullanan meslek gruplarını ve bu grupların çalışma alanları
Organik kimyayı kullanan meslek gruplarını ve bu grupların çalışma alanlarını belirleyelim. Edindiğimiz bilgilerden yola çıkarak afiş veya poster hazırlayalım.

Organik kimya, karbon temelli bileşiklerin yapılarını, özelliklerini, tepkimelerini ve sentez yollarını inceleyen kimya dalıdır.

Yılan, zehrini zehir dişleri ile avına akıtır. Ağzın gerisindeki özel salgı hücrelerinde üretilen zehir, bir tür proteindir. Protein nedir? Nasıl oluşur? Başka maddelerle etkileşimi nasıldır? İşte, bu soruların araştırılması organik kimyanın işidir.

Organik kimya bilgisi, birçok bilim insanı için gereklidir. Örneğin hayvan bilimciler (zoologlar), bitki bilimciler (botanikçiler) araştırmaları sırasında organik kimyadan yararlanırlar. Tıp, ilaç bilimi (farmakoloji), biyokimya, mikrobiyoloji, tarım, gıda ve diğer birçok alan organik kimyanın bulgularını kullanır. Sentetik deri ve sentetik kauçuk üretiminde ham madde olarak organik bileşikler kullanılır. Tüm bunların yanında doğal gaz, kömür ve petrolün hemen hemen tamamı organik bileşiklerden oluşmuştur.

Eczacılar farmakoloji, farmakognozi, kimya, organik kimya, biyokimya, farmasötik kimya, mikrobiyoloji, eczacılık uygulamaları (ilaç etkileşimleri, ilaç izleme, ilaç yönetimini kapsar), farmasötik teknoloji, eczacılık etiği ve deontolojisi, patofizyoloji, fizyoloji, anatomi, farmakokinetik, farmakodinamik, ilaç salınımı, ilaç metabolizması, farmasötik bakım alanlarında eğitim almaktadır.

301
251
50
19
178
11
174
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.