Organik tortul kayaçlar hangileridir

Organik tortul kayaçlar hangileridir
Organik tortul kayaçlar hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tortul kayaçlar, küçük parçacıkların birikmesi veya birikmesi ve daha sonra yeryüzündeki okyanusların veya diğer su kütlelerinin tabanındaki mineral veya organik parçacıkların simantasyonu ile oluşan kaya türleridir. Sedimantasyon, bu parçacıkların yerine oturmasına neden olan süreçlerin ortak adıdır. Bir tortul kaya oluşturmak parçacıklar olarak adlandırılır tortu, ve oluşan edilebilir jeolojik döküntü (mineraller) ya da biyolojik döküntü (organik) da. Yatırılmadan önce, jeolojik detritus ayrışma ve erozyon ile oluşmuştur.

Hayvan ya da bitki kalıntıları belirli ortamlarda birikirler ve zaman geçtikçe taşlaşır. Böylelikle Organik Tortul Kayaçlar oluşur.

En bilinen organik tortul kayaçlar:

Mercan kalkeri: Sıcak, temiz ve sığ denizlerde bulunan mercan kalkeri, organik bir taştır.

Tebeşir: Bu kalker, yumuşak yapılı, gözenekli, saf ve kolaylıkla dağılabilir. Su geçirgenliği yüksektir.

Kömür: Değişime uğraması, bitkilerin ölmesinden sonra bakteriler etkisiyle olur. Su altında kalması durumundaysa kömürleşme başlar. (Karbon miktarı artar.)

12
10
6
7
7
104
143
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.