Orman haftasıyla ilgili kompozisyon

Orman haftasıyla ilgili kompozisyon
Orman Haftası, Türkiye'de okullarda kutlanan bir hafta. Orman haftası ve ağaç bayramı adıyla da adlandırılır. 21 - 26 Mart tarihleri arasında kutlanılır. Amacı çocuklara ormanların önemini öğretmektir. Orman Haftasıyla ilgili kompozisyon örneği...

Orman Haftası

Ormanlar doğa ananın bir hediyesidir evrendeki tüm canlılara. Onlar kötü havaları temizleyen, oksijen depolarımızdır. Hayvanların ve binlerce bitkinin evleridir ormanlar.

İnsanların yemek kaynağı, ısınma için odun kaynağı, evleri için her türlü eşyanın yapıldığı malzeme depolarıdır. Ormanlar bu kadar fayda sağlarken insanoğluna, bizim karşılığımız ne oluyor? Ne yazık ki sırf daha fazla para kazanmak için ormanları vahşice katlediyoruz. Yetmiyor gördüğümüz en küçük yeşilliğe ağaca bile hemen göz koyuyoruz. Ya kurutuyoruz yaşamasına imkan vermiyoruz ya da direk kökten kesiyoruz. Oysa asıl kestiğimiz kendi geleceğimizdir.

Orman korumak aynı zamanda ileride çocuklarımızın yaşayacağı bir dünyayı da korumak demektir. Bu yüzden elimizden geldiğince ormanları korumalıyız.

Orman Haftası 2. Örnek

Orman temiz havası ve görünüşüyle her şeyden önce insan huzur verir. Çeşitli ürünlerinden yararlanılan ormanların günümüz yaşantısında önemli bir yeri vardır. Orman insanlığın bugünkü yüksek uygarlığa erişmesinde başlıca neden olmuştur.

Çevremizde gördüğümüz her şeyin temel taşını ağaç teşkil eder. Günümüz yaşantımızda en büyük yardımcımız odur. Her yerde her zaman onunla karşılaşmak mümkündür. Yurt ekonomisinde son söz onundur.

Ormanların önemini kavramış olan uluslar konuya gerektiği gibi eğilmişlerdir. Bir taraftan toplumu eğitme yolunu seçerken bir yandan da mevcut bulunanları korumakla ilgili tedbirler almayı ihmal etmemişlerdir. Yurdumuz düne kadar orman bakımından zengin olmasına rağmen halkın bilgisizliği, dikkatsizliği, neme lazımcılık zihniyeti buna benzer çeşitli nedenlerden dolayı bir çok ormanımız yok olmuştur. Günümüzde insanlığa çok yönlü yararları dokunan ağaç sevgisinin bilhassa geleceğin teminatı olan genç kuşağa aşılamak, vatandaş olarak başta gelen görevlerimizden biridir.

Ayrıca sanayi devrimi sonucu insanoğlunun teknolojisindeki gelişim ardından karbon salınımındaki yükseklik ile dünyamızın iklimini etkilemeye başlamıştır. Atmosferimizde biriken karbondioksiti en iyi ve en basit şekilde temizleyen bir araç yapmamız imkansız gibi ancak ağaçlar bu işi bizim yerimize yapabilmektedirler. Atmosferdeki karbondioksit oranını azaltmak için ağaçların çoğalması ormanlara dönüşmesi gerekmektedir. Bu sebeple ormanlar insanoğlunun geleceği içinde büyük bir öneme sahip eko sistemlere dönüşmektedir.

Ormanlarımızın kıymetini bilmeliyiz. Kalkınmamızda çok yönlü yararları dokunan, doğaya renk katan bu yer üstü zenginliklerini korumak çok önemlidir. Ormansız bir ulusun kapısını er geç tehlike çanları çalar.

217
310
602
185
164
317
503
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.