Ormanlık alanlara niçin cam parçası, şişe, içi su dolu pet şişe atılmamalıdır

Ormanlık alanlara niçin cam parçası, şişe, içi su dolu pet şişe atılmamalıdır
Ormanlık alanlara niçin cam parçası, şişe, içi su dolu pet şişe atılmamalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ormanlık alanlar korunması gereken alanlardır. Ormanlık alanların korunması canlılık faaliyetlerinin devam etmesi için önemlidir. Ormanların korunması için öncelikle çevre kirliliğinin azaltılması gerekir. Çevre kirlilikleri insanların neden olduğu sorunlar nedeniyle hızla artmaktadır. Ormanlık alanlar da bu sebeple sürekli olarak atıklarla dolmaktadır.

Ormanlık alanlara cam parçası ya da su dolu pet şişe atılmaması gerekir. Çünkü cam ve su dolu pet şişe ışığın yansımasına neden olur. Böylece bu atıklar mercek görevi görerek ışığın belli bir noktada toplanmasına neden olur. Bu da orman yangınlarının yaşanmasını tetikler. Bu nedenlerle ormanlık alanlara bu tür atıkların bırakılmaması ve ormanların temiz tutulması gerekir.

Yüzde 48 ile en büyük paya sahip bilinmeyen nedenlerin ise aslında içinde su bulunan pet ya da cam şişelerin doğaya atılmasından kaynaklandığını bildiren Kara, içinde su bulunan şişenin güneş ile uygun açıda mercek görevi görerek, doğada tutuşması kolay malzemeleri tutuşturduğunu kaydetti.

Doğaya atılmış pet şişenin, içinde bir yudum dahi su bulunması halinde mercek görevi görüp yangına sebebiyet verme konusunda camdan daha tehlikeli olduğunu ifade eden Kara, ancak yangının bu tür bir nedenle çıktığını kesin olarak belirlemenin çok güç olduğunu söyledi.

4
115
3
40
19
3
112
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum